Lösenord du kommer ihåg

birdDagens elever måste åtminstone komma ihåg ett lösenord, det de använder för att logga in på skolans datorer, härutöver abbonerar vår skola på flod.nu och jag har också några egenkonstruerade webbtjänster där eleverna kan logga in. Det blir ganska många lösenord.

Eleverna blir ofta frustrerade när de är tvingade att byta. Det händer åtminstone en gång i halvåret när datorerna vägrar släppa in dem om de inte byter.

Jag har letat lösningar och funnit några halvdana. Jag radar inte upp dem här utan väljer istället att ge dig ett riktigt bra förslag: Använd Password Bird. Webbapplikationen  utgår från ett namn, ett ord och ett datum och skapar utifrån det ett relativt säkert lösenord.

Password Bird skapar inga dundersäkra lösenord, men de fungerar för elevkonton och de är framför allt memorerbara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.