Ska jag baxa in HMS Victory i undervisningen?

 

HMS Victory
HMS Victory

Jag guidar mina åttor genom medeltiden och fram till 1800-talet. Det är ett pressat schema som inte klarar många utsvävningar utan att rämna. Jag läser nu  att företaget Odyssey Marina Exploration har funnit det sjunkna flaggskeppet HMS Victory som sjönk i Engelska kanalen 1744.

Risken är att uppmärksammandet av denna händelse blir så intressant att det slutar med ett temaarbete om skepp eller konfilkterna under tiden. Jag har så svårt att motstå eleverna när de tänder och blir kreativa.

Bronskanoner funna i sjunket krigsskepp (DN)

Skattjägare nära legendariskt guld (Aftonbladet)

Brittiskt praktfartyg återfunnet (SvD)

Odyssey Marina Explorations hemsida

En kommentar till “Ska jag baxa in HMS Victory i undervisningen?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.