Så var börjar man?

För några veckor sedan talade en bekant om för mig att hon fått tjänst som lärare. Denna person har ingen lärarutbildning men kommer nu i höst att få ta befälet över en träslöjdsal.

Vad säger man? Ska man reagera över att skolledningen anställer outbildat folk? Outbildat folk förresten. Jag talar om en snickare med gedigna kunskaper i finsnickeri. Hon har nu sett sin slöjdsal och förfäras över att maskinerna är nedgångna och knappt brukbara.

Att anställa någon utan lärarutbildning lägger ett extra ansvar på skolledningen. Man ska reagera om skolledningen släpper en nyanställd lärare utan handledning. Jag skulle gärna se att skolan ger henne en mentor första året.

Jag började fundera på vad det är för ett konstigt yrke jag har. Och jag funderade på hur man ska göra för att ta sig in i skolvärlden utan att bli golvad av arbetsbördan, hur man ska bete sig mot elever och folk runtomkring och hur man får elever att fatta något.

Resultatet är denna blogg. Jag sjösätter den nu och hoppas skriva något visdomsord i veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.