Google Reader

Jag beundrar Googles tjänster på nätet. Tiidagre har jag berättat lite om att jag använder mig av Google Calendar i undervisningen. Men den här gången är det dags att berätta om deras Reader.

Google Reader är Googles RSS-läsare. RSS använder man sig av för att samla ihop artiklar från olika sidor på nätet till en nätsida. RSS är alltså ett mycket behändigt sätt att få överblick över nyheter och blogg-inlägg.

Det fiffiga med Googles RSS-läsare är att man kan ta det hela ett steg vidare. Under varje ihopsamlad artikel finns en knapp där det står ”Dela”. Genom att trycka på den skapar man ett nytt RSS-flöde med de artiklar man själv vill förmedla vidare.

Resultatet av denna process ser du här nere till höger under rubriken ”Nyheter jag noterat”. Det går även att hitta RSS-flödet här. På den sidan finns även en länk till ett nytt RSS-flöde så att man kan prenumerera på mina favoritnyheter i sin egen RSS-läsare.

Länken till mitt RSS-flöde har jag givit till mina elever och jag uppmanar dem att gå in och läsa artiklar där ibland. Sedan är det bara för dem att reflektera, sammanfatta eller kanske översätta en artikel och skicka till mig via e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.