Bankkrisen i klassrummet

Jag sitter och funderar på hur och om jag ska förklara begrepp som börsfall, dåliga lån, bankkris, spridningseffekter med mera för mina elever. För jag bör nog göra det. Många elever bor i villa och vissa föräldrar har förmodligen ganska saftiga lån.

Då sitter man här igen med dilemmat: Ska jag oroa? Men eleverna kommer förmodligen ändå att oroas. Jag ser Aftonbladets löpsedlar i morgon: ”Har du kvar att bo kvar? Så slår bankkrisen mot dig.” Men för närvarande är bankkrisen nedprioriterad till fördel för en artikel om sista jakten på Bin Laden.

Förhoppningsvis blir det inte så farligt. Men jag blir lite oroad när nu även Swedbank verkar ha kontaktytor med krisen. Nåja. Det får bli att vara tidigt ute med nyhetsläsandet i morgon för att se om dramat får en fortsättning i USA under natten.

Uppdatering

Se där ja! Aftonbladets rubrik i dag: Världen skakar. Än en dag får andra världskriget stryka på foten för aktualiteter. Snart har löpsedlarna nått eleverna vida mobiltelefoner, bärbara datorer  och allehanda uppkopplade tingestar. Det är så so-ämnet av i dag fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.