På stenåldern satt man inne och spelade datorspel…

Aftonbladet skriver man att man i Tensta datoriserat en lekpark så att man kan lösa olika uppdrag genom att klättra i olika klätterställningar. Detta är nyheten jag väntat på. Jag har länge trott att datorspelen kommer att flytta ut. I takt med att datorerna blir mindre kommer de också bli transportabla.

Om några år kan jag tänka mig att ungarna kommer att springa omkring med små ryggsäcksäckar med datorer i på ryggen. På armen sitter förmodligen en liten bildskärm och i handen svingar det eller skjuter med något som liknar en Nintendo Wiis wiimote och Nunchuck, en avancerad variant av cowboy och indian.

Men för att det ska kunna inträffa så måste priserna på enheterna ner såpass mycket att barnen kan ha dem utomhus utan att risera att rånas.

 Kanske kommer World of Warcraft utspela sig mellan husen i bostadsområden i framtiden. (Jag läste faktiskt att Blizzard, företaget som utvecklat spelet World of Warcraft utreder om det går att genomföra. Men jag hittar ingen länk.) Jag hoppas att det kommer att bli på detta vis. Jag är inte speciellt mycket för att barnen spelar datorspel. Och det kommer nog att bli mycket klagande från folk som tycker att barnen för mycket liv utomhus. Men när man ser hur dålig kondition dessa datorspelande ungar har så blir man rädd.

Jag var med när alla ungdomar på en skola var ute och joggade. Jag sprang hela sträckan, men stannade ganska ofta för att prata med funktionärer efter banan, ändå kom jag sjua. Flera elever var märkbart ansträngda när de kom i mål, trots att det hade gått hela vägen.

Ska ungarna få tillbaka konditionen så kanske utomhusdatorn är ett pris vi får betala. Mycket vore vunnet bara om skärmarna på de bärbara datorerna blev så bra att man kunde använda datorerna utomhus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.