Guinness spöar Södergran och Boye

Jag skulle fortsätta med muntlig framställning i en av mina lite mer talträngda grupper i dag. Jag laddade med lite dikter som jag tänkte att eleverna skulle läsa för varandra i smågrupper. Tanken var att de skulle lockas till att läsa högt för varandra. När lektionen precis hade börjat kom några av grabbarna i gruppen och sa att de fått tid i biblioteket för att hämta sina bokband. Jag gav dem tillåtelse att gå ifrån. Plötsligt ville alla gå till biblioteket.

Jag lät alla gå och tänkte lite bakslut att ta tillfället i akt att locka på några läsrädda elever lite lättlästa böcker jag fått tips om förra veckan. Vi hade en ganska trevlig tid i biblioteket och efterhand eleverna blev klara frågade de om de fick gå. Men jag släppte dem inte eftersom jag fruktade att några av eleverna skulle gå hem, de bor ganska nära skolan, och sedan inte komma tillbaka till sista lektionen. Jag föreslog istället fri läsning.

Jag hittade lite senare sex av grabbarna runt ett bord ivrigt reciterande ur några böcker. Ett så livligt och entusiastiskt högläsande hade varken Södergran och Boye klarat av att locka ur dem. När jag närmade mig gruppen såg jag en hög med Guinness rekordböcker.

Hur går jag vidare? Ska jag skippa poesin för rekordböcker nästa lektion? Kanske kan några av eleverna då tänka sig att prata inför helklass?

Sponsrade länkar

Guinness rekordbok hos bokus.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.