Vad går att mäta?

Angående de två uppdragen man har som lärare; att se till att eleverna lär sig och att sedan bedöma. Ofta har elever större kunskaper än de själva vet. Då är lärarens uppdrag att medvetandegöra och lyfta fram kunskaperna. Denna del av arbetet är stundtals dominerande. Många ungar från Discoverygenerationen har samlat på sig gedigna kunskaper inom geografi, historia, biologi, kemi m.m.

Man kan också behöva övertyga sig själv om att vissa kunskaper faller inom det mätbara området. Jag tänker exempelvis på elever som inte går på gymnastiklektionerna för att de inte gillar att byta om med andra men känner sig trygg med sitt fotbollslag eller under karateträningen om kvällarna. Kan man tänka sig att mäta kunskaperna utanför skolan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.