Svenska skrivregler 2008

En ny version av Svenska skrivregler är på väg ut i handeln rapporterar TT via DN. Bland annat utlovas råd om hur man skriver elektroniska texter. Jag kommer förmodligen att köpa skrivreglerna, men jag är orolig för att råden för elektroniska texter kommer att ta för stort utrymme. Finner jag dessutom tips om hur man skriver sms i boken så blir jag riktigt skeptisk.

Sponsrad länk

Språkrådets Svenska skrivregler 2008 på Bokus.com

2 reaktioner till “Svenska skrivregler 2008”

  1. Varför denna skepsis?

    Livet utvecklas varje dag, därmed också det skrivna ordets kommunikation. Idag hanterar jag all min skrivna kommunikation via datorn och har fått en mycket bredare målgrupp för varje skrivet ord. De ”futtiga ord” jag sänder de postala vägen i kuvert, är ifyllda blanketter med namnunderskrift i bläck, samt gratulationskort.

    Lev livet utvecklande och ta vara på de framåtskridande möjligheterna.

  2. Jovisst. Jag håller med. Kanske skulle jag satt en glad gubbe efter min slutmening. För hur stora stilistiska möjligheter har man via sms? Och vad kommer det att stå i boken: Gör inte slut via sms eller lol lämpar sig i vardagliga sms där du vill uttrycka din glädje.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.