Skapande skola

Pengar till kreativ skolverksamhet är aldrig fel. Folk som kommer in och ingjuter liv i skolan är heller aldrig fel. Har skolledare i din kommun inte ansökt till Skapande skola [länk till regeringen] [länk till Kulturrådet] än, så är det på tiden. Rektorerna har hört talas om projektet. Har du inte gjort det så har dokumenten om projektet förmodligen fastnat i en pappershög någonstans på rektorsexpeditionen. 55 miljoner kronor står på spel och ansökan ska in till Kulturrådet senast 1 oktober.

Själv ska jag knåpa ihop en ansökan nu i veckan. Tanken är att jag och några elever ska följa ett stort bygge i kommunen. Jag vill fotografera och skriva om hur ett stort hus växer fram. Resultatet tänker vi publicera endera som hemsida, eller ännu hellre som en maffig Coffee-table-book. Drömmen är att med hjälp av projektpengar ta in en fotograf, en journalist och en webbdesigner alternativt Quark- eller inDesign-nörd för att handleda eleverna.

Det är väl kanske dumt att skriva om det här eftersom vi blir fler som konkurrerar om pengarna.

2 reaktioner till “Skapande skola”

    1. No, the website is unfortunately not available in English, but I have plans to translate certain posts. Please tell me wish posts or which subjects you are interested in and I’ll do it.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.