Maiden rular!

Jag gick förbi en elev som satt och lyssnade på musik när han jobbade. (Ja! Jag vet att senare forksning har visat att musik bara stör koncentrationen!) Han läste om andra världskriget. Och vad hör jag? Är det inte Maiden? Jovisst! Ur högtalarna hör jag refrängen till Ace is high. Jag frågade om han visste vad han lyssnade på och varför den musiken passade så bra till arbetsområdet. Han såg ut som ett frågetecken.

Eleven fick en ny uppgift: Leta rätt på texten till Iron Maidens Ace is high på nätet och förklara sedan på svenska vad den handlar om. Visserligen romantiserar texten kriget, men det är ändå en bra illustration till ämnesområdet.

Jag gillar musik i undervisningen. Jag tror att ljudillustrationer som denna ger eleverna ännu en liten spik att fästa sina kunskaper på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.