Hur ska man placera annonser på sin blogg?

Jag diskuterade bloggmarknadsföring med några vänner härom dagen. Vissa i sällskapet var inte riktigt överens med mig om att man inte tappar i trovärdighet när man annonserar på bloggen. Men jag menar fortfarande ihärdigt att att så länge det inte finns något annat realistiskt alternativ att tjäna pengar på webbtexter så får folk vänja sig vid annonser.

Men man behöver ju inte slå ihjäl sina besökare med annonser. Jag är medveten om att jag försökt göra det här. Det finns lite olika idéer om hur man ska placera sina annonser för att å ena sidan locka till köp hos annonsörerna och å andra sidan inte störa läsningen alltför mycket.

Tre banners

En skola säger att man ska ha tre stora banners per sida. Inget mer. Att placera en längst upp är självklart. Kanske också att placera en annons längst ner på sida. Den tredje är lite lurigare. Kanske i en kolumn på höger eller vänster sida om texten.

En kolumn fylld av annonser

Många WordPressanvändare som vill annonsera väljer ett tema med tre kolumner för att man ska kunna fylla en av kolumnerna med annonser. Då har man liksom stökat undan dem. Man får plats med många annonser utan att det stör intrycket allt för mycket. Men kommer någon över huvud taget att titta i den kolumnen,

Annonser i länkar

Man kan ju också använda sig av länkannonser. Många lurar på så vis läsare till klick till andra sajter för att få provision för klick eller unika besökare. Men det är inget jag vill rekommendera. Att lura till klick förargar både läsare och annonsörer. Jag använder textannonser. Men jag märker dem väl med en speciell annons-stilmall. Mina sponsrade länkar lyser orange. I bland skriver jag också ut sponsrade länkar inom parentes, men det känns lite klumpigt. Jag tycker att det är lika bra att märka länkarna med en färg, konsekvent genom hela sajten. Men det är inte alltid det fungerar och då tar jag till parentesen.

[easyembed field=”HTML1″]

Dessa länkar går för övrigt till de annonsnätverk som jag använder på denna blogg.

Flöden av annonser till sajten

En sak kan dock skapa ordentliga trovärdighetsproblem för din sajt. Det är om fel annonser dyker upp på sajten. Vissa annonsnätverk väljer själva vilka annonser som visas på din sajt. Jag har varit med om att få annonser för pokerspel och porrsajter på sidan, något som jag inte alls vill bli förknippad med.

[easyembed field=”HTML2″]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.