Web-baserat verktyg för att göra tidslinjer

I min jakt efter en tidslinje över Sveriges historia har jag hittat www.timetoast.com. Jag har reggat mig och ska använda det för att göra en egen tidslinje. Vi får se hur det går. Jag vet inte om just detta verktyg är det bästa. Har någon andra förslag? Det jag ska undersöka härnäst, när jag får tid, är om det går att exportera den data man lägger in i systemet. Det är inte kul att lägga ner en massa arbete för att sedan upptäcka att det inte går att exportera datan.

Efter en kort utvärdering av tjänsten har jag märkt följande brister:

  • Det går inte att exportera data (vilket diskvalificerar tjänsten för min del)
  • Tjänsten klarar inte av svenska bokstäver.
  • Det går inte att fylla i bara årtal, man måste fylla i även veckodag och månad.
  • Det går inte att lägga till händelser över tid (startdatum – slutdatum), utan bara enskilda händelser.

Sökandet fortsätter!

2 reaktioner till “Web-baserat verktyg för att göra tidslinjer”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.