Bedömningsaspekter

Skolverket gav 2014 en skriften Bedömningsaspekter som beskriver hur lärare kan jobba med bedömning för att göra kunskapskraven tydligare för elever. Pedagog Värmland tog utifrån skriften fram ett dokument och en film som beskriver hur lärare kan jobba med bedömning utifrån sex olika bedömningsaspekter. Filmen är i första hand riktad till lärare, men elever kan också få ut mycket innehållet.
RoA-sammanfattningDe sex bedömningsaspekterna har spridits vidare över nätet. Jag har gjort min egen variant av affisch för att beskriva aspekterna. Du ser min variant här till höger. Dokumentet här till höger kan användas som checklista när du löser en resonerande eller analyserande skoluppgift.

I en serie inlägg här på bloggen kommer jag att gå igenom varje aspekt lite mer i detalj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.