Som sagt: Ironi är inte bra

Jag har tidigare talat om ironi. DN dag skriver i dag om en lärare som fällde uttalandet: ”Hade jag varit dum nu hade jag dödat dig.” Kommunen blev dömd av barn- och elevombudet att betala 10 000 kronor i skadestånd till eleven. Nu vet jag inte om läraren ville skämta, fick hjärnsläpp eller ville vara genuint elak. Men det kvittar. Eleven tog illa vid sig och skadan är skedd.

Även om man känner sig utsatt och ensam som lärare i klassrummet ibland, så har man mer makt än man tror. Obetänkta ord kan såra hemskt mycket. Förmodligen är de obetänkta orden från lärare till elev vanligare än vi tror.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.